Er zijn maar weinig mensen die niet van de Horeca houden. Heerlijk op het terras zitten in de zomer genietend van een drankje of lekker gezellig uitgebreid tafelen met vrienden en familie in een fijn restaurant, wie houdt er niet van? Het ondernemen in de horeca is echter niet gemakkelijk en is misschien wel een van de meest dynamische sectoren om in te werken. Geen dag is gelijk en elke dag sta je onder druk en moet er gepresteerd worden.
De beste service voor de gasten is natuurlijk bepalend voor het succes van elk horecabedrijf. Er zijn gelukkig een aantal hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden om het bedrijf nog efficiënter te laten presteren op het gebied van een nog betere service met als resultaat een beter financieel bedrijfsresultaat. Een van deze hulpmiddelen die door velen nog steeds onderschat wordt, is een horeca kassa systeem.
Een kassasoftware systeem is het hart van het horecabedrijf
De techniek en technologie gaat met enorme sprongen vooruit en ook op het gebied van horeca kassa software systemen zijn er tegenwoordig dusdanig geavanceerde systemen beschikbaar die we pakweg tien jaar geleden nooit voor mogelijk gehouden hadden. Het geheim in de verbeterede efficiëntie van de meest moderne horeca kassasystemen zit hem in de integratie met andere software systemen en bedrijfsprocessen.
De data van het kassasysteem is eigenlijk het hart van het bedrijf wanneer je bedenkt wat hier allemaal in wordt opgeslagen. Menu evaluaties waren nog nooit zo gemakkelijk door te kijken welke producten op welke tijden het beste verkocht worden. Ook is het aanzienlijk eenvoudiger om de personeelsbezetting af te stemmen op de piekdruktes op basis van de data uit het kassasysteem.
Boekhouden wordt makkelijker met een modern Horeca kassasysteem
Een proces waar ook de horecaondernemer niet onderuit komt, is het doen van de boekhouding. Omdat de nadruk in de horeca vaak ligt op de operationele bedrijfsvoering en ook de openingstijden vaak zeer ruim zijn, schiet de boekhouding er nog weleens bij in. Gelukkig hoef je hier een stuk minder tijd aan te besteden wanneer je gebruik maakt van een modern horeca kassa software systeem dat gelinkt is aan de boekhoudsoftware.
Alle financiële transacties en inkomsten uit de verkoop worden direct doorgegeven, waardoor manuele invoer van data tot een minimum beperkt wordt. Ook op het gebied van voorraadbeheer is het mogelijk om op basis van de data uit de kassa suggesties voor nieuwe bestellingen te laten doen. Door hier gebruik van te maken worden kosten op het gebied van verspilling en bederf drastisch verminderd, wat weer ten goede komt aan het totale bedrijfsresultaat.